Saturday, August 17, 2013

Featured gig! UNITY IS STRENGTH VOL2.



2013. augusztus 31-én a nyár búcsúztatójaként második alkalommal kerül megrendezésre a Unity is Strength elnevezésű rendezvénysorozat, melynek magját a The Heartless Aisha és a Turn of Mind közös fellépése képezi. A két fő zenekar koncertjét, a Marauders az Inhale Me és a Project For A Better Dream fogja színesíteni, így az este mind a modern rock, metal és hardcore zenét kedvelő emberek számára is jó szórakozást nyújthat, ami a fellépők változatosságában rejlik.

FACEBOOK ESEMÉNY: https://www.facebook.com/events/189340837908887/

20:00-20:40 : MARAUDERS



20:50-21:30 : INHALE ME


21:40-22:40 : TURN OF MIND

22:50-23:30 : THE HEARTLESS AISHA


23:40-00:20 : PROJECT FOR A BETTER DREAM

Wednesday, August 14, 2013

Featured gig! Yuk Szezonnyitó Party 2013 augusztus 30-án


A csütörtöki metálkodás után pénteken is óriási buli várja a Vörös Yuk & Kék Yuk vendégeit. A koncertek mindkét helyszínen zajlanak majd összesen 8 magyar banda részvételével, mindösszesen 1000 magyar forint ellenében, ami viszont a pultnál azonnal italra váltható! Fellép a nagylemezét nemrég megjelentető Subliminal Merger, valamint itt mutatja be először élőben új kislemezét a Claps for Caroline. A teljes program pedig a következőképpen fog kinézni:
Facebook esemény ITT!

Vörös Yuk: 

18:30-19:15 - FlatBand 


20:00-20:45 - Ashley Noise


21:30-22:15 - First Memories 


23:00-23:45 - Over My Dawn


Kék Yuk:

19:15-20:00 - Limbless


20:45-21:30 - Subliminal Merger




22:15-23:00 - Claps For Caroline



23:45-00:30 - Anderson Pose

Monday, August 12, 2013

Betekintés a szirén mosolya mögé - avagy merre tart a Siren Smile


Az első téma megkerülése erősen javasolt, ha nem akar az ember egy unalmas interjút készíteni, de nálatok indokolt megkérdezni, hogy mi is a SIREN SMILE, hiszen elég kurtán nyilatkoztok a banda oldalán arról, hogy több formációban is működött a zenekar. Azt már tudjuk, hogy ismét aktív a zenekar, de mi is ennek az előzménye?
A zenekar 2011. augusztusában alakult, Zoli írogatott számokat, melyeket megmutatott Viktornak és Tamásnak, és a végén megegyeztünk, hogy alapítunk egy zenekart, melynek később Siren Smile lett a neve Viktor ötlete miatt. Ehhez kellett egy dobos és egy énekes is természetesen. Sok dobos megfordult már a zenekarban, de egyik sem állt úgy a dolgokhoz, ahogy mi szerettük volna. Nem régiben jött az ötlet, hogy Krisztiánnal zenéljünk, és mivel neki tetszettek az alapok, így találkoztak az elképzeléseink.
Eredetileg is Ricsivel kezdtünk zenélni, de a távolság miatt először abbamaradt, jött egy új énekes, akivel felvettük az első számunkat, a "Grime of the Earth"-t, de később vele sem találtuk meg a közös hangot, így mikor Krisztián elvállalta a dobos szerepét, újra felkértük Ricsit, és így alapult meg a mostani formáció.
Mit várhat a halandó zenerajongó a mostani felállástól? Milyen stílusú zenét írtok? Miben különböznek az új dalok a már korábban megismert számtól?
Mindenki nagyon lelkes, és nagy erőkkel dolgozunk a számokon, hogy ez mindenkinek elnyerje a tetszését. Alapvetően metalcore alapokkal dolgozunk, de próbáljuk hangszerarzenállal is színesíteni a zenénket. Különbözni talán annyira nem különbözik a többi szám a Grime-tól, mivel úgy vagyunk vele, hogy egy lemeznek a hangulata egységesnek kell, hogy legyen. 
Egy kislemezen dolgoztok épp. Hol tartotok most? Hány új szerzemény kerül az EP-re? Mi az ami elmondható eddig róla és milyen téma köré épül majd és hol rögzítitek/ keveritek majd?
Három teljesen új szám fog kerülni az EP-re, de a már ismert "Grime of the Earth" egy újabb verziója is helyet kap a korongon. Jelenleg a számok véglegesítésénél tartunk. A szövegek személyes tapasztalatokat írnak le. A felvételékért és a keverésért Tóth Gábor a The Southern Oracle/ The Banished-ből felel.
A banda külső megjelenése is változott. A logo már új, de a lemezhez kötődő minden dizájn-témát is profira bíztátok tudtommal. Miért pont a Hartproject?
Facebookon találtunk rá Bakonyi Örs-re, akinek a munkái nagyon tetszettek nekünk, így egyértelmű volt, hogy ő fogja tervezni nekünk az arculatot.
Még mindig az EP-nél leragadva: készültök-e valami plusszal, valami meglepetéssel (hülye kérdés, mert ha elmondjátok, akkor már nem meglepetés ), lesz-e esetleg videó klip, vagy szöveges videó, ahogyan azt a korábbi szám esetében is tettétek?
Ez maradjon meglepetés :)

Gondolom a fellépések sem szorulnak háttérbe. Hova-merre terveztek koncerteket? Van-e esetleg olyan banda, akikkel kimondottan szeretnétek együtt fellépni?
The Devil Wears Prada-val természetesen bármikor játszunk szívesen :D ! Viccet félretéve, Tavaszra tervezünk egy kisebb hazai turnét, de erről részleteket még nem szeretnénk elárulni :) 
És végül ahelyett, hogy megkérdezném, hogy kinek ki a zenész példaképe, inkább arra vagyok kíváncsi, hogy szerintetek melyik magyar banda a 2013-as év eddigi legszimpatikusabb és legszínvonalasabb produkciót nyújtó csapata?
2013 legkiemelkedőbb bandája egyértelműen a Subliminal Merger, hatalmasat pusztítottak a debüt albummal.

Featured Gig! Vengeance Today (GER) & Sunstroke @ Klub Kiosz, Csongrád

2013. augusztus 24-én Csongrádra látogat a német Vengeance Today. A négytagú HC banda dalai meghallgathatók bandcamp oldalukon is. Őket a majdnem helyi (szentesi) Sunstroke támogatja majd. A buli 20.00 órakor kezdődik a Klub Kioszban és mindösszesen 500 HUF ellenében bárki részt vehet egy remek estén. Facebook esemény ITT!

Wednesday, August 7, 2013

Newbies: A legújabb nyári hazai megjelenések


Nem az első eset, hogy a legfrissebb hazai dalokat, klipeket, lemezeket csokorba szedjük: most ismét nagyszerű alkalom adódott erre. Volt, amit már nagyon vártunk, mint például az Orion Dawn első klipjét, a Dryvia új anyagát, vagy épp a már jó ideje készülődő Belt Capricorn Starts Here berobbanását. Voltak közben olyan szerzemények is, amik "csak úgy" megérkezett. Így állt most össze ez a kis gyűjtemény.

Orion Dawn

 

Dryvia

 

Belt Capricorn Starts Here

 

 The Beast Within

 

 Subliminal Merger

 

Fake Smile

 

Néhány kislemez is felbukkant, ebből is válogattunk:

faminehill



60 Miles To Nebraska



First World Theory