Monday, February 4, 2013

Bemutatkozik a FlatBand

FLATBAND
Solymár Mátyás: Ének + Bass 
Fehér Holló: Szólógitár + Vokál 
Wittinger Bálint: Ritmusgitár + Vokál + Sampler 
Kerekes Tibor: Dob 

A CMFH első kis lemezbemutató cikkét olvashatjátok, melyben a FlatBand nevű formáció kislemezébe hallgathatunk bele. Őszintén szólva mi még nem hallottunk korábban a bandáról, ezért is dobtuk be kíváncsian a napokban megjelent NMY nevet viselő EP-t a lejátszóba. 

A zenekart négy fiatal srác alkotja, ennek ellenére már 2009 óta tevékenykednek, hiszen ez a csapat is az iskola falai közül indult zenei útjára. A zenei stílusuk saját meghatározásuk szerint: Electrocore/Trancecore/Post Hardcore/Changecore. Ha ez nem zavar össze azonnal, akkor vess egy pillantást kedvenc zenekaraikra, úgy mint: Enter Shikari, Architects, Bring Me The Horizon, A Day To Remember, Rage Against the Machine, Rise Against, System of a Down, ami aztán véglegesen kíváncsivá tehet, hogy milyen is a srácok tényleges zenei stílusa. Az NMY című kislemezre öt dal került, az EP pedig egy igen pofás, dekoratív borítót kapott csomagolásként, de nézzük mi is van a csomagban.



Az electrocore és trancecore címke révén valamiféle szinti – breakdown – üvöltözős verse és tiszta vokálos refrén kombinációra számítottam, de ez a számításom csak részben jött be. A „Vanquisssh” című első és a „Csodákat Nem Tesznek” címet viselő utolsó szám és persze a címadó „Enemy” az, melyre ez valamelyest ráhúzható. Egyébiránt pedig az öt dal a rock zenei paletta számos stíluselemét vonultatja fel, megspékelve azzal, hogy két nóta magyarul szólal meg. Összességében kétségtelen, hogy a zenekar számos zenei stílusban kalandozik, a popos-diszkós elektronikától, rap betétektől egészen a rockos balladákig, a klasszikus rockot és metált idéző gitárjátékig és a hc-s stílusjegyekig. Ez azonban egyúttal azt az érzetet is kelti, hogy az öt dalt csupán az tartja össze, hogy egy lemezre kerültek fel. Az EP-t beárnyékolja, hogy a felvétel minősége azért hagy némi kívánnivalót maga után. A banda viszont elég aktívnak tűnik, keményen koncerteznek, szóval érdemes élőben is megnézni, mit tudnak. Ráadásul ez a kislemez a csapat debütáló anyaga, szóval csak előre! 

Itt pedig meg is találjátok őket: 

No comments:

Post a Comment